Forside
Geovidenskab A
Artikler
Fra medierne
Søg på sitet
Debat
Rettelser
Abonner
Annoncer
Om GeologiskNyt
Kontakt
Links
Copyright

Søg på dette site



Vælg "Headers" eller "Pagecontent"




Web-artikler



Artikler fra GeologiskNyts web




Blækhuset



Kommentarer og debat




Rettelser



Rettelser til artikler









Skriv til GeologiskNyt

 

Tak for din interesse for at skrive i GeologiskNyt. Vi er meget interesseret i at høre nærmere om din artikel ide. Kontakt GeologiskNyt angående emne, deadlines og plads i bladet. Du kan sende en mail til os på denne formular eller bruge adresse elle telefonnummer, som du funder på kontakt siden.

 

Her får du en beskrivelse af bladets indholdsmæssige og layoutmæssige retningslinier. Hvis du følger disse retningslinier letter du redaktionens arbejde, og du er sikker på at ramme vore læseres interesse. Det kan være en idè at kigge i tidligere numre af GeologiskNyt, for at se hvilken type emner og tekster i bringer. Vi ser frem til at samarbejde med dig.

 

Målgruppen

Vores læserskare er meget sammensat. Der er mange geologer og ingeniører, som har en professionel interesse i bladet. Dertil kommer en stor gruppe fysikere, gymnasie- og folkeskolelære og hobby geologer som gerne vil holde sig orienteret.

 

Når du skriver, skal du fokusere på den gruppe du henvender dig til. Artiklen skal handle om noget der interesserer dem, det faglige niveau skal passe til dem og den sproglige stil skal du også overveje. Vi hjælper dig selvfølgelig gerne i denne proces.

 

Uanset hvem din læsergruppe er, så belast ikke dine læsere med unødvendige fagord. Det gør teksten tung og bremser læseren. GeologiskNyt bringer ikke decideret videnskabelige artikler.

 

Layout

1) Overskriften kan kun være på en linie. Det svarer til 5 cm tekst med skrifttypen Times New Roman i punktstørrelse 12. Underoverskriften fylder 7 cm i Times New Roman i punkt størrelse. 12.

 

2) Artikler fylder typisk 2 eller 3 sider i bladet. Det svarer til godt 1200 og 1800 ord (op til ca. 5 A4-ark), da der er 600 - 700 ord på en side. Debatindlæg er typisk i størrelsesorden 1/2 til 1 side (det vil sige mellem 300 og 700 ord). De kan dog være længere.

 

3) Der er altid fotos og figurer i en artikel i GeologiskNyt. Det giver læserne appetit på at beskæftige sig med artiklen, og det giver overblik over og forståelse for emnet.

 

Billeder: Send enten dine billeder som papir, dias eller digitalt. Billederne bringes typisk 15 cm brede. Er billedet digitalt skal det være 15 cm bredt og være i en opløsning på mindst 305 dpi. Formatet kan være tiff eller jpg. Ved jpg billeder ar det vigtigt at du vælger en høj opløsning. Hvis dit digitale billede ikke opfylder disse krav, så lad være med at manipuler med det, hvis du ikke er professionel. Send det, som det er.

 

Grafik: Det meste af det grafik, vi får, skal ændres i større eller mindre grad. Har du grafikken digitalt, så send den i et af formaterne eps, ai eller pdf. Kan du ikke levere et af disse formater, så send hvad du har. Hvis du kun har grafikken på papir, så send det. Så tager vi os af tegnearbejdet.

 

Du får det ønskede materiale retur efter bladet er gået i trykken.

 

Skrivestil

1) Start med den interessante pointe. Artiklens indledning er vigtig, for det er her læseren bestemmer sig for, om artiklen er værd at læse.

 

2) Teksten skal være friskt og let at læse, så benyt korte og enkelt opbyggede sætninger. Brug så vidt muligt danske ord i stedet for fremmedord og forklar svære ord.

 

3) Referencer indgår ikke i artiklerne. Hvis du skal give andre kredit for deres arbejde, så nævn dem i teksten. Figurhenvisninger undgås så vidt muligt. Artiklen er ikke længere end at sammenhængen mellem tekst og figurer kan overskues. Desuden placere vi figurerne tæt på de steder i teksten, hvor de bliver omtalt.

 

Redigeringsforløb

Når du har læst denne forfattervejledning, er det tid for at henvende dig til os. Du skal tale med Ulla Hjuler. Sammen finder I ud af, hvordan din artikel skal opbygges og hvordan du bør skrive den. Medens du skriver er du velkommen til at henvende dig om råd og vejledning.

 

Når vi har modtaget din artikel, foretager vi en redigering med forslag til ændringer. Resultatet bliver et udkast som vi sender til godkendelse hos dig. Vi trykker ikke noget før du har godkendt det. Som tak for dit indlæg modtager du et års gaveabonnement.

 

Med venlig hilsen

Redaktionen på GeologiskNyt




Abonner
Annoncer
Skriv selv
Jeg har noget til GeologiskNyt
Redaktionen
web-master


Se geologi

Vi har besøgt en del af Danmarks og udlandets geosites og anmeldt dem forud for jeres ferie. Rigtig god fornøjelse.

MVH Redaktionen




Fra medierne

Fra november 2007 og tre år forud har vi samlet relevante klip fra pressen. Fokus er på klip fra Politiken, Jyllands-Posten og Ingeniøren. I de første måneder er flere medier med. Ud fra disse klip, kan du selv se, hvilke medier, der interesserer sig for hvad, og hvordan de vinkler emnerne.